header

Citronmuffins med birkes

12 stk.

Ingredienser

200 g blødt smør
200 g sukker
4 æg
200 g mel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. god vaniliesukker
et nip salt
2 spsk. blå birkes
saft og skal af 3 citroner
1½ dl sukker
½ stang vanilie af god kvalitet
½ dl vand

Fremgangsmåde

Rør smør og sukker tykt og luftigt med en el-mikser. Tilsæt æggene et ad gangen og rør det godt sammen. Bland mel, bagepulver, vaniliesukker og salt sammen og sigt det i dejen. Vend det i til det er godt blandet. Tilsæt birkes og fintreven skal af 3 citoner.
Fordel dejen i muffinsforme af papir, bag i en 175 grader varm ovn i 35-40 minutter.
Kog imens saften af 3 citroner sammen med 1½ dl sukker, vaniliekorn, den tomme vaniliestang og ½ dl vand. Kog det til det bliver sirupsagtigt, ca. 3-5 mintter.
Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Vend dem ud af formen på bagepapir og hæld den lune sirup over, lad dem køle helt af.