header

Marinerede revelsben med grønlangkål

6 pers,.

Ingredienser

12 pæne, magre revelsben, ca. 3 cm. tykke
5 peberkorn
3 nelliker
1 stjerneanis

Marinade:
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. fintrevet, frisk ingefær
1 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. friske rosmainnåle, hakkede
5 spsk. akaciehonning
2 dl vindruekerneolie

Grønlangkål:
1½ kg. frisk grønkål uden stilke
salt, friskkværnet peber
75 g smør
2 spsk. mel
2-3 dl kalvebouillon
1-2 dl piskefløde
frisk, revet muskatnød
lidt sukker
valnødder

Fremgangsmåde

Kom revelsbenene i koldt vand og kog op, skum det godt. Tilsæt peber, nelliker og stjerneanis. Kog det i 20 minutter, kom dem i en sigte og lad dem dryppe godt af. Lad dem afkøle lidt. Pisk marinaden sammen og læg benene i det i ½-1 time.
Ryst marinaden let af og steg benene i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. ½ time. Vend dem undervejs og pensl jævnligt med den overskydende marinade under stegningen.

Grønlangkål:
Skyl grønkålen grundigt flere gange og blancher den i 1-2 minutter i spilkogende, letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad kålen dryppe godt af.
Hak den groft. Smelt smørret uden at det tager farve, pisk melet i og spæd med kalvebouillon lidt efter lidt. Pisk godt. Rør stuvningen helt glat ind mellem hver gang. Vend kålen i og kog den igennem i 10 minutter. Tilsæt fløde, salt, friskkværnet peber, revet muskatnød og en anelse sukker for at tage bitterheden. Drys med lidt valnødder og server til revelsbenene.