Marinerede revelsben med grønlangkål

6 pers,.

Ingredienser

12 pæne, magre revelsben, ca. 3 cm. tykke
5 peberkorn
3 nelliker
1 stjerneanis

Marinade:
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. fintrevet, frisk ingefær
1 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. friske rosmainnåle, hakkede
5 spsk. akaciehonning
2 dl vindruekerneolie

Grønlangkål:
1½ kg. frisk grønkål uden stilke
salt, friskkværnet peber
75 g smør
2 spsk. mel
2-3 dl kalvebouillon
1-2 dl piskefløde
frisk, revet muskatnød
lidt sukker
valnødder

Fremgangsmåde

Kom revelsbenene i koldt vand og kog op, skum det godt. Tilsæt peber, nelliker og stjerneanis. Kog det i 20 minutter, kom dem i en sigte og lad dem dryppe godt af. Lad dem afkøle lidt. Pisk marinaden sammen og læg benene i det i ½-1 time.
Ryst marinaden let af og steg benene i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. ½ time. Vend dem undervejs og pensl jævnligt med den overskydende marinade under stegningen.

Grønlangkål:
Skyl grønkålen grundigt flere gange og blancher den i 1-2 minutter i spilkogende, letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad kålen dryppe godt af.
Hak den groft. Smelt smørret uden at det tager farve, pisk melet i og spæd med kalvebouillon lidt efter lidt. Pisk godt. Rør stuvningen helt glat ind mellem hver gang. Vend kålen i og kog den igennem i 10 minutter. Tilsæt fløde, salt, friskkværnet peber, revet muskatnød og en anelse sukker for at tage bitterheden. Drys med lidt valnødder og server til revelsbenene.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik