header

Kalvepostej

6 pers.

Ingredienser

400 g kalvelever, hakket
200 hakket spæk
40 g smør
1 løg, finthakket
40 g mel
1 dl kalvebouillon
1 dl mælk
1 dl piskefløde
salt, friskkværnet peber
10 ansjosfileter, finthakkede
½ tsk. stødt nelliker
1 tsk. stødt allehånde
1 æg
sprødstegt bacon
stegte champignon

Fremgangsmåde

Smelt smørret og svits løget, til det bliver blødt uden at tage farve. Rør bouillon ud i det og tilsæt mel, pisk til det samles. Spæd lidt efter lidt med mælk og fløde, pisk godt i det og kog det op til en tyk opbagning – tag det af varmen. Kom masser af friskkværnet peber, lidt salt, ansjos, nellike og allehånde i. Rør lever og spæk i og vend rundt til det hele er godt blandet. Rør æg i og fordel det i små portionsforme – eller i en stor brødform (1 liter). Bage i en forvarmet ovn ved 170 grader i 40-45 minutter for de små portionsforme og 1 time 15 minutter for den store. Server lune med masser af sprødstegt bacon og champignon.