header

Kylling i butterde

6 pers.

Ingredienser

1 kylling
5 peberkorn
2 laurbærblade
3 kviste frisk timian
salt

Sauce:
1 spsk. smør
1 spsk. mel
kogelage fra kyllingen
2 dl piskefløde
salt, friskkværnet peber
frisk, revet muskatnød
200 g fine ærter
12 portions butterdejsskaller

Fremgangsmåde

Læg kyllingen i en gryde, dæk med vand og kom krydderier ved. Kog det langsomt op, skum urenheder af og lad kyllingen simre under låg til den er godt mør, ca. 1 time – 1½ time (alt efter størrelse).
Tag kyllingen op af kogelagen. Skum alt det fedt af som er muligt og kog lagen ind til 3 dl.
Når kyllingen er kølet noget af, fjernes alt skindet og den plukkes i mindre stykker.
Smelt smørret til saucen, men det må ikke tage farve. Drys melet i og pisk det sammen med smørret, tilsæt kogelagen fra kyllingen lidt efter lidt og lad det koge op ind imellem. Pisk godt i det. Kog det til en jævn, tyk stuvning og tilsæt fløde. Kog saucen til en passende konsisten og smag til med salt, friskkværnet peber og lidt revet muskatnød. Vend kyllingekødet i saucen og kog det op igen, tilsæt ærter og lad dem blive varme.
Lun butterdejsskallerne i en forvarmet ovn ved 170 grader i 5-7 minutter. Fordel fyldet i dem og server straks.