Sennepsbagt lam

4 pers.

Ingredienser

800 g udbenet lammebov
110 g frisk gedeost
1 spsk. finthakket rosmarin
groft salt, friskkværnet peber
3 spsk. dijonnaise
1 dl lammebouillon
16 fed hvidløg med skal
16 skalotteløg med skal

Sauce:
1 dl lammebouillon
2 spsk. dijonnaise
stegesky fra kødet
110 g gedeost
salt, friskværnet peber

Fremgangsmåde

Rids fedtet på kødet og læg det med fedtkanten nedad. Drys med groft salt og friskkværnet peber. Smør gedeost blandet med de finthakkede rosmarinnåle, godt ud over kødet. Rul kødet o fyldet og snør det let med kødsnor. Læg kødet med åbningen nedad i en bradepande og smør et tykt lag sennep over. Hæld bouillon ved og steg kødet midt i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time.
Skær spidsen af skalotteløgene, uden af fjerne skallen og læg dem de upillede hvidløgsfed ved kødet i de sidste 35 minutter af stegetiden. Tag kødet ud og hæld skyen i en skål. Dæk kødet med stanniol og lad det trække i 10 minutter inden det skæres ud.
Bring bouillon, ost og sennep i kog. Skum stegeskyen godt for fedt og kom den ved. Lad saucen koge ind, til den har en passende tykkelse og smag ti med salt, friskkværnet peber og sennep. Server kødet i skiver med de bagte løg, hvidløg, saucen og ovnstegte kartofler til.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik