header

Aspargestærte

4 pers.

Ingredienser

Tærtedej:
200 g mel
100 g kvark
1 tsk. salt
75 g koldt smør
lidt koldt vand

Fyld:
5 forårsløg
1 bdt. grønne asparges
3 kogte æg
lidt frisk kørvel
4 æg
5 spsk. piskefløde
salt, friskkværnet peber
50 g frisk, revet parmesanost

Tilbehør:
200 g aromatiske blomme- eller dadeltomater
6 skiver god parmaskinke
lidt friske mynteblade, finthakket

Fremgangsmåde

Rør mel med salt, kvark og smør, saml dejen med lidt koldt vand og stil det koldt i 1 time. Rul den ud så den passer til en smurt tærteform.
Damp forårsløg i letsaltet vant og lad dem dryppe godt af. Flæk asparges og de kogte æg.
Læg et lag forårsløg så asparges, derefter æg og drys til sidst med kørvel.
Pisk æg, fløde, salt og friskkværnet peber sammen og hæld det over. Kværn lidt mere peber over æggemassen og drys med parmesanost. Bages ved 180 grader i 40 minutter.

Læg parmaskinke på en bageplade og bag i ovnen ved 180 grader i 5 minutter. Tag ud, afkøl og smuldr. Vend med groft hakkede tomater og mynte, smagt til med salt og friskkværnet peber.