header

Fyldte vagtler

4 pers.

Ingredienser

2 stilke bladsellei, fintskåre
4 fed hvidløg, finthakket
1 løg, finthakke
1 æbl i små tern
1 spsk. friske timianblade
50 g smør
1 spsk. jomfruolivenlie
3 skiver toastbrød uden skorpe
1 spsk. timian, hakket
flagesalt, friskkværnet peber
4 vagtler
olie til stegning

Tranebærsauce:
1 spsk. løg, hakket
1 spsk. mør
1 spsk. balsamico
1 spsk. flydende honning
1½ dl kalvebouillon
2 dl tranebærjuice
50 g iskoldt smør i små tern
salt, friskkværnet eber
100 g friske tranebær

Fremgangsmåde

Svits bladselleri, hvidløg, æble, løg, hvidløg og timian i en blanding af smør og olie, det skal blive blødt med ikke tage farve – rør i det hele tiden. Tag det af varmen og lad det køle lidt af. Kom brød og timian i en foodprocesso og blend det. Tilsæt den stegte blanding, sammen med salt og friskkværnet peber og blend igen. Det skal helst ikke blive alt for fint, men alligevel være en sammenhængende masse. Sæt fyldet i køleskabtil det skal bruges.
Rens vagtlerne og skyl dem. Dup dem tørre. Skær de yderste vingespidser af. Stop fyldet indeni vagtlerne og luk dem med kødnåle eller tandstikkere. Brun vagtlerne godt på alle sider i olie og krydr dem med salt og friskkværne peber. Steg dem færdige i en 185 grader varm ovn i ca. 20 minutter, til de er helt gennemstegte.

Sauce:
Svits løg i smør til de bliver klare, men ikke tager farve, rør i dem. Hæld balsamico og honning ved, lad det simr i 1-2 minutter. Tilsæt kalvebouillon og lad det koge op. Kom tranebærjuice i og lad det småsimre i 8-10 minutter. Tag gryden af varmen og pisk iskolde smørtern i. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt de frisk tranebær og vend rundt.
Kom lidt tranebærsauce på hver tallerken og læg så vagtlerne ovenpå, server straks.