Citronsmåkager

Ingredienser

80 g blødt smør
150 g sukker
korn af ½ stang god vanilie
1 æg
325 g mel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
skal af 1 citron
½ dl sødmælk

Glasur:
75 g blødt smør
200 g flormelis
5 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og vaniliekorn til det luftigt og tykt. Tilsæt æggene et ad gngen og pisk godt mellem hvert. Pisk til massen er samlet. Sigt mel og bagepulver og rør halvdelen i dejen, lidt ad gangen. Tilsæt salt, citronskal og mælk. Vend den sidste halvdel af mel-blandingen i. Saml dejen og pak den i film. Lad den stå i køleskab i 1 time.
Rul dejen ud melle 2 stykker bagepapir og stik småkagerne ud i den form de ønskes, eller bare brug et lille glas. Bag kagerne ved 180 grader i 8-10 minutter, lad dem køle af på pladen.
Rør smør, flormelis og citronsaft sammen til en tyk glasur. Sprøjt det på med en lille sprøjtepose og pynt evt med små sølvkugler.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik