Laks med birkes og vam kartoffel-/baconsalat

4 pers.

Ingredienser

4 laksefileter
4 spsk. blå birkes
salt, friskkværnet peber

Kartoffel-/baconsalat:
800 g kogte kartofler i grove stykker, hvis de er store
100 g bacontern
4 spsk. kapers
dild

Desuden:
150 g rucola
2 syrlige æbler (gerne Belle de Boskoop) i smalle både
Dressing:
1 tsk. flydende honning
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. valnøddeolie
flagesalt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Steg bacon af på en pande til det er gyldent. Tilsæt kartoflerne og drys med salt og friskkværnet peber. Lad det stegei 5 minutter.
Drys birkes i et tæt lag på laksefileterne. Smelt lidt smør på en pande sammen med lidt olivenolie og steg dem, først med birkessiden nedad i ca. 5 minutter minutter. Vendes og steges i yderligere 3-4 minutter, krydr med salt og friskkværnet peber.
Vend kapers i kartoffel-/baconblandingen.
Bland rucola og æblestykker. Pisk dressingen sammen og vend det i salaten, smag til og server til laks og kartoffel-/baconblandingen.

Comments

comments