header

Pærekage med vaniliesyltede pærer

6 pers.

Ingredienser

100 g rørsukker
100 g smør
2 æg
saft og skal af 1 citron
100 g mel
50 g kokosmel
2 tsk. bagepulver
1 dl sødmælk

Vaniliesyltede pærer:
2-3 modne pærer, alt efter størrelse
80 g sukker
3 dl vand
1 stang god vanilie

Serveres med:
iskoldt flødeskum eller en god vanilieis

Fremgangsmåde

Rør sukker og smør godt sammen med en el-mikser. Tilsæt æggene et ad gangen og rør det godt mellem hvert. Tilsæt citronskal og -saft. Sigt mel og bagepulver i massen og rør det godt. Vend kokosmelet i sammen med mælken, rør til det er en ensartet masse og fordel det så i en springform.
Skræl pærerne og skær dem i små tern. Kog sukkeret op i vandet sammen med kornene af vaniliestangen og selve stangen. Lad lagen koge i 4 minutter. Tag lagen af varmen og vend pærestykkerne i. Fordel pærestykkerne over dejen og bag kagen midt i en 180 grader varm ovn i 40 minutter.
Anret et stykke kage til hver med lidt vanilielage rundt op og en skefuld kold flødeskum eller en kugle god vanilieis.