Speltrisotto

4 pers.

Ingredienser

2 dl perlespelt
vand + 1 spsk. groft salt
2 skalotteløg, finthakkede
1 fed hvidløg, finthakket
1½ spsk. olivenolie
1½ dl tør hvidvin
2½ dl grønsagsbouillon
skal af 1 citron, fintrevet
1 dl frisk parmesan, revet
1 bdt. dild, hakket
½-1 agurk, skrællet

Fremgangsmåde

Sæt speltkernerne i blød i rigeligt med koldt vand i 20 minutter. Hæld vandet fra og kog dem i ca. 1 liter rent vand, tilsæt 1 spk. salt i 10 minutter. Hæld den i en sigte og skyl dem med koldt vand. Kan evt. gøres dagen før.
Kog bouillonen op, så den er helt varm. Flæk agurken, tag kernerne ud og skær den i små tern. Varm olie op i en gryde og rist de to slags løg i 2 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt speltet og vend den i olien. Kom vinen i og rør til den er opsuget. Spæd med bouillon lidt ad gangen, rør til det er helt opsuget mellem hver gang til det er helt brugt. Spelten skal stadig have lidt bid. Vend citronskal og parmesan i, smag til med salt og friskkværnet peber. Tag gryden af varmen og vend dild og agurk i. Server med det sammen.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik