Rødbederisotto

2 per.

Ingredienser

1 bananskalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. smør
1 spsk. jomfruolivenolie
2 dl aborro ris
1½ dl hvidvin
4-5 dl vand
300 g kogte rødbeder i små tern
50 g frisk pecorinoost, revet
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Svits løg og hvidløg klare i smør og olie. Kom risene ved og lad dem stege med til de bliver klare, men ikke nogle af ingredienserne må tage farve, så rør hele tiden. Tilsæt hvidvin lidt ad gangen og forsæt derefter med vand. Det er VIGTIGT at der røres hele tiden og at al væsken er opsuget af risene inden der tilsættes mere. Kog til risene er al dente. Vend de kogte rødbedetern i og lad dem varme med. Tag gryden af varmen og smag til med pecorinoost, salt og friskkværnet peber. Server straks med 1 lille rødbede skåret i tynde skiver og vendt i balsamico med lidt dild.

Comments

comments