header

God og nem islagkage

6 pers.

Ingredienser

Bunde:
3 æg
250 g sukker
1 tsk. vaniliesukker
150 g sigtet mel
1 stor tsk. bagepulver
50 g hakkede mandel- eller nøddeflager til drys

Fyld:
250 g hindbær, frosne eller friske
sukker efter smag
4-5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Pisk æg, sukker og vaniliesukker med en el-mikser længe, ca. 8 minutter. Bland mel og bagepulver og sigt det i massen, vend det forsigtigt rundt. Fordel dejen i 2 springforme (enten smurte eller beklædt med bagepapir). Drys med nødder eller mander og bag ved 190 grader i 15-20 minutter. Hold øje med dem de må IKKE blive for mørke. Lad dem køle af på en rist.
Pisk fløden til skum. Mos bærrene med sukker (hvis bærrene er frosne skal de være tøet næsten op). Læg kagen sammen i en springform: læg en bund nederst, kom hindbær på og dæk med flødeskum, kom lidt flere hindbær påog slut med endnu en bund øverst. Frys lagkagen, tag den ud og lad den stå i køleskab et par timer inden servering. Pynt md friske bær.