Terrine med løg og porrer

2 pers.

Ingredienser

200 g løg i tynde skiver
300 g porrer i tynde ringe
3 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
lidt frisk, revet muskatnød
4 æg
1 dl creme fraiche 38%
2 spsk. mælk
100 g emmentaler ost
1 bdt. purløg, finthakket

Fremgangsmåde

Sauter løg og porrer i olie til de er klare, men de skal IKKE tage farve, rør hele tiden. Krydr godt med salt, friskkværnet peber og en anelse muskatnød.
Beklæd en brødform med bagepapir, der kan dække hele formen og pensl papiret med smeltet smør.
Rør creme fraiche og mælk sammen, pisk det med æggene til en sej masse. Vend den revne ost i og så porre-/løgblandingen. Fordel det jævn i formen. Fold bagepapiret over så det dækker og stil terrinen i en bradepande med kogende vand, der står ca. 2 cm. op om formen. Bag terrinen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 45 minutter til den er hævet og gennembagt, prøv med en tandstikke, ligesom hvis det var en kage.
Afkøl terrinen helt inden den løftes ud af formen og skæres i pæne skiver. Anret med en smule creme fraiche og fintsnittet purløg.

Find en psykolog i Viborg

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik