Gulerodskage

Ingredienser

250 g mørk farin
2 dl solsikkeolie
4 æg
korn af ½ stang vanilie
225 g gulerødder, fintrevne
1 meget moden banan
350 g mel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. natron
1 tsk. kanel

1 glas lemoncurd

Marinerede jordbær:
200 g friske jordbær i kvarte
1 dl hyldeblomstsaft
1 dl vand
150 g sukker
korn af ½ stang vanilie

Fremgangsmåde

Pisk farin og olie godt sammen, tilsæt æggene et ad gangen og pisk det til en lys, cremet masse. Skrab kornene ud af vaniliestangen og vend dem i sammen med gulerod og moset banan.
Sig mel, bagepulver, salt og natron i dejen og vend det i, til det er helt fordelt. Fordel det i en springfrom og bag midt i ovnen ved 175 grader i 45-50 minutter.

Kog ingredienserne til de marinerede jordbær sammen og lad det koge i ca. 7 minutter til det bliver tyktflydende. Afkøl det lidt og hæld det over bærrene.

Afkøl kagen på en rist og smør lemoncurd ud over. Server kagen lun med marinerede jordbær.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik