Mandelkager

25 stk.

Ingredienser

200 g smuttede mandler
200 g flormelis
2 æggehvider

Creme:
2 æggeblommer
125 g smør
50 g sukker
2 spsk. vand
likør

Pynt:
mørk chokolade, smeltet

Fremgangsmåde

Mal de smuttede mandler groft og balnd dem med sigtet flormelis. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i mandelblandingen. Sæt dejen på bagepapir i små klatter og bag dem ved 200 grader til de er lysebrune. Lad dem køle af på bagepladen.
Kog vand og sukker i nogle minutter. Pisk æggeblommerne med en el-mikser og pisk sukkerlagen i under kraftig piskning. Skær smørret i små tern og pisk det i. Smag til med en slags likør og stil cremen koldt i et par timer. Kom lidt på hver kage og læg dem sammen 2 og 2. Pynt med striber af smeltet, mørk chokolade.

Comments

comments