Cheesecake med rabarber

4 pers.

Ingredienser

Bund:
75 g Digestive kiks
50 g bastogne kiks
25 g rørsukker
60 g smeltet smør

Ostefyld:
200 g Philadelphia flødeost
4 æg
250 g rørsukker
30 g mel
korn af ½ vaniliestang

Vaniliesyltede rabarber:
3 dl vand
1 dl rørsukker
400 g friske rabarber
korn og bælg af ½ stang vanilie

Fremgangsmåde

Blend de 2 slags kiks helt fint med sukkeret, tilsæt smør og kør det til en masse. Tryk kikse-/smørmassen ud i en smurt, sukkerdrysset springform.
Del æggene i blommer og hvider. Stil hviderne til side mens blommerne piskes lyse og luftige med 2/3 af sukkeret. Drys melet i og rør godt. Tilsæt ost og vaniliekorn. Pisk hviderne næsten stive, tilsæt resten af sukkeret og pisk dem helt stive. Vend ostecremen i med store luftige tag, så luften ikke slås ud. Fordel cremen over bunden og bag den nederst i en forvarmet ovn ved 165 grader i ca. 1 time.
Kog vandet op med sukker, vaniliekorn og vaniliebælg. Lad det koge op til sukkeret er opløst. Afkøl lagen og fjern vaniliebælgen. Skær rabarber i tynde, skrå skiver og hæld sukkerlagen over. Lad dem stå koldt i 1 time.
Lad kagen køle hlt af og pynt med de syltede rabarber.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik