Stegt helleflynder med persillesauc

4 pers.

Ingredienser

4 helleflynderfilet
3 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber

Persillesauce
½ liter piskefløde
salt, friskkværnet peber
saft af ½ citron
1 stort bdt. bredbladet persille
25 g smør

Desuden:
1 bdt. grønne asparges
750 g nye, kogte kartofler
400 g frisk babypinat
lidt olivenolie
flagesalt friskkværnet peber
4 spsk. hakket persille

Fremgangsmåde

Knæk det nederste af de friske asparges og blancher dem i kogende vand, tilsat salt, i 3 minutter. Lad dem køle af og anret dem på 4 tallerkner i en lille bunke. Krydr dem med flagesalt og friskkværnet peber, dryp med lidt god olivenolie.
Rist helleflynderfileterne i olivenolie på den ene side til de er gyldne, ca. 3 minutter. Vend dem og lad dem stege i endnu 1 minut. Tag dem af varme, læg dem i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen ved 180 grader i 4-5 minutter. Krydr med flagesalt og friskkværnet peber, drys med persille inden servering.
Kog fløden ind ved middelvarme til ca. 3 dl. Krydr godt med salt, friskkværnet peber og smag til med citronsaft. Kom persillen i saucen lige inden servering.
Anret helleflynderenpå et leje af dampet babyspinat. Server med kartofler og den varme persillesauce.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik