header

Laks med linser

4 pers.

Ingredienser

2 dl grønne linser
2 porrer i tynde ringe
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. koldpresset rapsolie
1 dl piskefløde
salt, friskkværnet peber

Desuden:
350 g laks i filet, uden skind
lidt olie til pensling
1 citron i både

Fremgangsmåde

Kog linserne til de er møre, men ikke udkogte, det ager ca 20 minutte. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af. Skyl dem i koldt vand og lad den dryppe godt af.
Sauter porrer og hvidløg i olie på en varm pande. Lad det hele svitse lidt, uden at det tager fare. Kom linserne ved sammen med fløden. Lad det koge til linserne er cremede, ca. 5-10 minutter.
Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Pensl laksen med lidt olie og grill dem på en varm grillpande, krydr med salt og friskkværnet peber. Server straks med linserne og citronbåde.