Tærte med roquefort

6 pers.

Ingredienser

Tærtedej:
150 g mel
30 g rugmel
1 tsk. salt
100 g blødt smør
1 æggeblomme
lidt koldt vand

Fyld:
150 g bacon i tern
3 æg
2½ dl creme fraiche 18%
salt, friskkværnet peber
200 g roquefort
75 g valnødder

Fremgangsmåde

Kom de 2 slags med og salt i en skål, smuldr smørret i. Saml dejen med æggeblommen og lidt koldt vand. Pak dejen i film og stil den koldt i mindst ½ time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til en tærteform. Kom dejen i tærteformen og prik den med en gaffel. Dæk bunden med et stykke bagepapir og tørrede bønner eller lnser og bag ved 200 grader i ca. 10 minutter. Fjern bagepapir og bønner.
Steg bacon sprødt på en tør pande. Rør æg med creme fraiche, salt og friskkværnet peber.
Skær roquefort i småtern og fordel dem på tærtebunden sammen med bacontern. Hæld æggemassen over og drys med hakkede valnødder. Bag tærten i yderligere ½ time, til den har sat sig og føles lidt fast.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik