Saltbagt svinemørbrad

4 pers.

Ingredienser

400 g afpudset mørbrad
1 spsk. olivenolie
friskkværnet peber

Saltdej:
4 dl groft salt
1 dl + 1 spsk. frisk rosmarin
2 spsk. frisk timian
2 store æggehvider
4 dl mel

Pistou:
4 fed hvidløg, knuste
1 spsk. salt
4 dl frisk basilikum
1 dl olivenolie

Fremgangsmåde

Bland salt, 1 dl rosmarin og halvdelen af timian, pisk hvider og 11/4 dl vand i. Tilsæt mel og bland dejen til den er glat. Tilsæt evt. mere vand.
Form dejen til en kugle og pak den ind i film. Lad den hvile ved stuetemperatur i mindst 2 timer, gerne 24 timer.
Pistou:
Blend hvidløg, salt og basilikum i en foodprocessor. Tilsæt olien mens maskinen stadig kører, til der dannes en sauce uden klumper. Stil det til side.
Varm olivenolie på en pande og brun mørbraden på alle sider. Tag den op og afkøl. Forvarm ovnen til 200 grader og rul saltdejen ud til ca. 20 x 40 cm. Drys hvidløg og resten af rosmarinen over dejen. Læg kødet ovenpå og pak det godt ind i dejen. Læg pakken i en lille bradepande og bag den i 20-25 minutter hvis kødet ønskes rosa, lidt mere hvis det skal være helt gennemstegt. Lad den hvile et kvarter inden den skæres ud.
Skær den ene ende af dejen og pil kødet ud. Dys med friskkværnet peber og skær det i skiver. Server med pistou’en.

Comments

comments