Nakkekam med kryddersmør og rodfrugter

4 pers.

Ingredienser

1 stor nakkekam
Kryddersmør:
100 g smør
1 tsk. dijonsennep
salt, friskkværnet peber
lidt citronsaft
2 dl persille, hakket

Bagte rodfrugter:
500 g kartofler
500 g gulerødder
500 g knoldselleri

Fremgangsmåde

Afpuds nakkekammen for overflødigt fedt. Rør smørret sammen med de øvrige ingredienser.
Skræl rodfrugterne, skær dem i store tern og kom dem i et ovnfast fad. Læg nakkekammen ovenpå og smør den med kryddersmørret. Hæld 2 dl vand ved og sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 11/4 – 1½ time.
Hold øje med at der hele tiden er væde ved stegen, vend rodfrugterne engang imellem og pas på at persillen ikke brænder på.
Skær kødet i skiver og server med rodfrugterne og groft brød.

Comments

comments