header

Vagtler i olivensauce

4 pers.

Ingredienser

4 vagtler
salt, friskkværnet peber
smør + olie til stegning
3 dl hønsebouillon
20 store grønne oliven med sten
maizena

Desuden:
1 blomkål
1½ dl rasp
smør
750 g kogte, små kartofler

Fremgangsmåde

Brun vagtlerne i lidt smør og olie, i en stegegryde, på alle sider. Hæld bouillon ved, krydr med salt og friskkværnet peber. Lad dem simre under låg i ca. ½ time, prik i i dem ved lårene, hvis saften er helt klar er de færdige. Tag vagtlerne op og hold dem varme. Tilsæt oliven og spæd evt. med lidt mere bouillon. Kog op og jævn med lidt maizena udrørt i lidt vand. Smag til.
Læg kartoflerne i et fad, kom 1 spsk. smør ved og sæt dem i ovnen ved 225 grader. Når smørret smeltet, rystes fadet, så alle kartoflerne dækkes af smørret. Krydr dem med groft salt og steg dem til er gyldne, ca. 20 minutter.
Kog blomkål netop mør i letsaltet vand. Steg rasp gylden på en pande i 1 spsk. smør. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Server vagtlerne med kartoflerne, blomkålen drysset med den sprøde rasp og saucen.