Stegt laks med druer

4 pers.

Ingredienser

4 laksesteaks
smør + olie til stegning

1 klase stenfri, grønne druer
1-2 glas cognac

Sauce:
1 spsk. skalotteløg, finthakket
1 glas hvidvin
2 spsk. hvidvinseddike
250 g koldt smør i små tern

Fremgangsmåde

Lad druerne trække i cognac’en, mens resten tilberedes.
Kog skalotteløg møre i hvidvin og eddike til det nærmest karamelliserer. Sigt løgene fra og varm den resterende væske op, mens det kolde smør piskes i lidt ad gangen. Saucen må IKKE koge og der skal piskes godt mellem hver smørklat. Resultatet skal blive en smuk, blank og cremet sauce.
Rist laksestykkerne i en blanding af smør og olie, krydr dem med salt og friskkværnet peber. Server dem med cognac druerne og den lune sauce.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik