header

Gratineret havtaskemedaljoner

4 pers.

Ingredienser

4 medaljone af havtaskefilet
4 skiver gedeost
2 artiskokker

Oliventapenade:
100 g sorte oliven
1-2 ansjosfileter
1 spsk. kapers
olivenolie
salt, friskkværnt peber
citronsaft

Pesto:
1 potte frisk basilikum
3 spsk. pinjekerner
25 g frisk parmesanost
1 fed hvidløg
olivenolie

Fremgangsmåde

Kog artiskokkerne i 45 minutter med en overskåret citron og saltet vand.
Tapenade:
Blend oliven med ansjos, kapers og tilstrækkeligt med olivenolie, til der fåes en tyktflydende pasta. Smag den til med salt,friskkværnet peber og citronsaft.
Pesto:
Blend basilikum, pinjekerner, parmesan og hvidløg. Tilsæt olivenolie, til der fåes en tyktflydende pasta.
Anret havtaskestykkerne i et ovnfast fad med en skive gedeost på hver stykke fisk og med artiskokblade udenom. Skær bundene fra artiskokkerne i tern og kom dem på en pande med lidt olivenolie. Lad dem stege lidt og kom dem så udenom fiskemedaljonerne.
Gratiner retten ved 200 grader i 8-10 minutter og server retten med skåle af pesto og tapenade, så artiskokbladene kan dyppes i dem.