Linzertorte

Ingredienser

200 g mel
150 g sukker
korn af ½ stang vanilie
200 g smuttede mandler, malede
200 g smør
1 æggeblomme
1 tsk. kanel
revet skal af 1 citron

Fyld:
300 g hindbærmarmelade
1 æg
1 spsk. vand

Fremgangsmåde

Ælt mel, sukker, vaniliekorn, malede mandler, smør, æggeblomme, kanel og citronskal – nemmest i en foodprocessor, men kan også gøres i hånden. Form dejen til en kugle og læg den på køl i 1 time.
Smør et tærtefad og drys med lidt mel. Pres 2/3 af dejen ud i tærtebunden og op af siderne. Rul resten af dejen ud i tynde pølser.
Fordel marmeladen på tærtebunden. Læg dejpølserne på tærten som et gitter og læg helst en lang pølse rundt i kanten. Pensl med æg, der er pisket let sammen med vand.
Bag tærten ved 180 grader i ca. 35 minutter.
Lad den hvile ved stuetemperatur, helst natten over.

Comments

comments