Skøn æblekage med mandler

Ingredienser

150 g blødt smør
225 g rørsukker
2 tsk. vanilisukker
3 æg
150 g mel
1 tsk. bagepulver

Fyld:
3 syrlige æbler (madæbler)
75 g rørsukker
1 spsk. kanel
50 g god, mørk chokolade, hakket
50 g mandler
perlesukker

Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og vanilie godt tykt og luftigt med en el-mikser. Pisk æggene i et ad gange og pisk godt mellem hver gang. Bland mel og bagepulver sammen, sigt det i ægge-blandingen og vend det forsigtigt rundt til det bliver en glat dej. Hæld dejen i en velsmurt springform (eller foret med bagepapir).
Skær æblerne i både og vend dem i rørsukker blandet med kanel. Stik æblebådene ned i dejen sammen med chokoladestykkerne. Drys hakkede mandler ud over og drys derefter med perlesukker. Sæt i en forvarmet ovn ved 175 grader i 45-50 minutter – prøv med en tandstikker om den er nok. Køles af på bagerist og serveres med creme fraiche rørt med lidt vaniliesukker, en god vanilieis eller iskold flødeskum.

Comments

comments