Skøn æblekage med mandler

Ingredienser

150 g blødt smør
225 g rørsukker
2 tsk. vanilisukker
3 æg
150 g mel
1 tsk. bagepulver

Fyld:
3 syrlige æbler (madæbler)
75 g rørsukker
1 spsk. kanel
50 g god, mørk chokolade, hakket
50 g mandler
perlesukker

Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og vanilie godt tykt og luftigt med en el-mikser. Pisk æggene i et ad gange og pisk godt mellem hver gang. Bland mel og bagepulver sammen, sigt det i ægge-blandingen og vend det forsigtigt rundt til det bliver en glat dej. Hæld dejen i en velsmurt springform (eller foret med bagepapir).
Skær æblerne i både og vend dem i rørsukker blandet med kanel. Stik æblebådene ned i dejen sammen med chokoladestykkerne. Drys hakkede mandler ud over og drys derefter med perlesukker. Sæt i en forvarmet ovn ved 175 grader i 45-50 minutter – prøv med en tandstikker om den er nok. Køles af på bagerist og serveres med creme fraiche rørt med lidt vaniliesukker, en god vanilieis eller iskold flødeskum.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik