header

Aromatisk kylling

4 pers.

Ingredienser

1 stor kylling
½ dl smeltet smør
groft salt
Marinade:
3/4 dl rødvin
2 spsk. soya
2 spsk. vand
2 spsk. hakket løg
2 spsk. rødvinseddike
2 spsk. brun farin
1 spsk. presset fed hvidløg
3/4 tsk. kanel
2 tsk. koriander
1 tsk. timian
friskkværnet peber
1 tsk. hele fennikelfrø
1 tsk. hele grønne peberkorn
3 laurbærblade

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienser til marinaden sammen. Læg kyllingen i en plastikpose og hæld marinaden over. Luk posen, ryst den godt og læg den i en skål, så den ikke drypper. Læg den i køleskabet 1 døgn og vend af og til.
Hæld marinaden fra i en skål. Smør smeltet smør over kyllingen og sæt den i ovnen ved 200 grader i 1 time 15 minutter. Pensl den tit med marinaden.
Drys groft salt over og lad den hvile i 10-15 minutter inden den parteres.
Smager godt både kold og varm.