header

Brunch boller med bacon og æg

20 stk.

Ingredienser

2 hårdkogte æg
150 g bacon i tern
200 g knækkede hvedekerner
5 dl vand
25 g gær
2 spsk. olie
1½ tsk. salt
400 g mel
20 papirsmuffinsforme
1 sammenpisket æg til pensling
lidt sorte sesamfrø

Fremgangsmåde

Steg bacon på en pande til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Kog hvedekernerne op i vandet i et par minutter, under omrøring. Afkøl det, til det er lunkent. Udrør gæren i det. Kom hakket æg, bacon, olie, salt og mel i og ælt hurtigt dejen sammen. Lad den stå lunt og tildækket til hævning i 1 time.
Form til 15 boller og læg dem i papirsfrme. Lad bollerne efterhæve i 15 minutter. Pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag dem ved 200 grader i ca. 18 minutter midt i ovnen.