Dampede muslinger

4 pers.

Ingredienser

1½ kg levende, friske blåmuslinger
salt
75 g iskoldt smør

Kogelage:
2 dl hvidvin
½ dl vand
2 skalotteløg, finthakkede
2 fed hvidløg, finthakkede
5 stilke persille

1 bdt. hakket persille
godt brød, ristet

Fremgangsmåde

Sorter alle beskadigede muslinger fra. Dæk muslingerne med koldt vand, tilsæt salt og lad dem stå til muslingerne åbner sig. Skyl i flere hold koldt vand, så alt sandet er skyllet ud. Kog ingredienserne til kogelagen op og kom muslingerne i. Læg låg på, ryst forsigtigt gryden og lad dem koge i 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig. Smid dem væk, som ikke har åbnet sig.
Pil muslingerne ud af skallerne og kog kogelagen ind til 1 dl. Pisk smørret i, til lagen jævner let. Vend muslingerne i og varm dem akkurat igennem, men uden at muslingerne koger yderligere.
Server muslingerne på nyristet brød med et drys persille.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik