Citron-/birkesmuffins

12 stk.

Ingredienser

200 g blødt smør
200 g sukker
4 æg
200 g mel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
1 knsp. salt
2 spsk. birkes
skal og saft af 3 citroner
1½ dl sukker
½ stang vanilie
½ dl vand

Fremgangsmåde

Rør smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør det godt sammen. Bland mel, bagepulver, vaniliesukker og salt, sigt det i æggemassen. Rør det hele godt sammen. Tilsæt birkes og fintrevet skal af citron.
Smør muffinsforme og fordel dejen i formene. Bag dem ved 175 grader i 35-40 minutter.
Kog saften af citronerne med sukker, vaniliekorn og vand til en tyk sirup, det tager 3-5 minuter.
Tag kagerne ud og lad dem køle lidt af, vend dem ud. Hæld den lune sirup over og lad dem køle helt af.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik