Kanelbrød

Ingredienser

2 dl sødmælk
100 g smør
50 g gær
2 æg
½ tsk. kardemomme
2 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
ca. 500 g mel

Fyld:
150 g blødt smør
1 dl muscovado sukker
1 spsk. kanel

Glasur:
6 spsk. flormelis
2 spsk. kakao
ganske lidt kogende vand

Fremgangsmåde

Kom mælk og smør i en gryde og varm det forsigtigt op, til smørret er smeltet. Tag det af varmen og lad det stå, til det bliver håndvarmt. Smuldr gæren i en stor skål og hæld mælkeblandingen ved, rør godt til gæren er opløst. Tilsæt æggene og sigt krydderierne og 374 af melet i dejen. Rør til en ensartet dej og ælt den godt igennem med det sidste mel. Hæver tildækket og lunt i ½ time.
Ingredienserne til fyldet røres sammen.
Rul dejen ud til en firkant på ca. 40 x 30 cm. og fordel fyldet på brødet. Rul den til et brød og kom den i en brødform til 2 liter. Lad brødet efterhæve i ½ time, lunt og tildækket. Bag brødet midt i ovnen ved 225 grader i 12-14 minutter. Afkøl brødet.
Rør flormelis, kakao og ganske lidt vand til en tyktflydende masse og overtræk kanelbrødet med det. Server brødet med koldt smør.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik