header

Kyllingesalat med bulgur

4 pers.

Ingredienser

150 g kikærter
2 røde peberfrugter
200 g bulgur
½ liter hønsebouillon
3-400 g kyllingekød, kogt, dampet eller stegt
1 bdt. forårsløg
50 g oliven
grøn salat
persille eller koriander
Dressing:
1 appelsin
2 spsk. balsamico
1 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt spidskommen
salt, friskkværnet peber
Tilbehør:
brød

Fremgangsmåde

Læg kikærterne i blød i koldt vand i mindst 8 timer. Kog dem i frisk vand med lidt salt i 35-40 minutter.
Vask peberfrugterne og halver dem. Læg dem med skindsiden opad på en bageplade smurt med olie og steg dem øverst i ovnen under grillen, til de er sorte i skindet.
Tag pladen ud af ovnen og læg et stykke film eler et rent viskestykke over dem, mens de køler af. Træk skindet af peberfrugterne og skær dem i strimler.
Kom bulguren i en skål og hæld kogende bouillon over. Rør rundt, læg låg på og lad dem trække 10 minutter.
Rør kikærter og peberfrugter i bulguren og tilsæt strimler af kylling, fintsnittede forårsløg og oliven.
Rør en dressing af fintrevet appelsinskal, appelsinsaft (ca. 1 dl), balsamico, olivenolie og krydderier. Vend dressingen i kyllingesalaten og anret med grønne salatblade.
Tip:
Brug evt. kikærter fra dåse i stedet for tørrede. Bagte peberfrugter kan også købes færdige.