header

Marieboller

12-14 stk.

Ingredienser

Mørdej:
150 g mel
100 g smør
5 spsk. flormelis
2-3 fløde 13%

Vandbakkelsesdej:
2 dl vand
80 g smør
100 g mel
2-3 æg

Creme:
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
2½ l fløde 13%
½ stang vanilie
1 blad husblas
2 dl piskefløde

flormelis og gele

Fremgangsmåde

Mørdej:
Findel smørret i melet og bland flormelis i. Tilsæt fløden og ælt den hurtigt sammen. Lad den hvile kkoldt i ½ time.
Vandbakkelse:
Kom vand og smør i en gryde og bring det til kogepunktet. Kom melet i på en gang og rør det sammen til den slipper gryden. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt mellem hvert. Dejen skal være så smidig, at den nemt falder af skeen.
Udrul mørdejen til en tynd plade og cirkler af 6 cm i diameter. Sæt klatter af vandbakkelse på bagepapir, brug 2 skeer eller sprøjt dejen ud. Læg en mørdejsplade over hver top og klem let sammen.
Bag kagerne midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Creme:
Bring fløde i kog med flækket vaniliestang. Pisk æg,sukker og majsstivelse sammen og pisk det med den kogende fløde som bringes til kogepunktet.
Tag cremen fra varmen og kom den udblødte husbas direkte i.
Når cremen er kold, vende flødeskum i.
Skær en ridse i kagerne og fyld cremen i. Drys med flormelis og kom en geleklat på toppen.