Ovnbagte kyllingekår med mojito-marinade

4 pers.

Ingredienser

4 hele kyllingelår eller 8 overlår eller 12 underlår
Mojito marinade:
1-2 løg
3 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
2 appelsiner
2 lime
havsalt, friskkværnet peber
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. tørret oregano
frisk koriander
Endvidere:
2 rødløg
1 kg. kartofler
frisk koriander eller bredbladet persille
1 lime

Fremgangsmåde

Hak de pillede løg og hvidløg fint og svits dem bløde i en gryde med olivenolie ca. 5 minutter. Tilsæt appelsinsaft, limesaft, salt, peber og de tørrede krydderier. Kog det igennem et par minutter og blend det jævnt sammen med en håndfuld friskskyllede korianderblade.
Gnid kyllingelårene grundigt med marinaden og lad dem trække i køleskab i mindst 3 timer, men gerne natten over.
Pil løgene og snit dem i tynde ringe. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver eller både. Fordel løg og kartofler i bunden af en bradepande foret med bagepapir.
Læg kyllingestykkerne og resten af marinaden over og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 45-60 minutter – til kyllingelårene er gennemstegte og kartoflerne møre.
Server med limebåde og et drys frisk koriander eller persille.

Comments

comments