header

Linsemakroner

12 stk.

Ingredienser

Linsedej:
100 g hvedemel
25 g kartoffelmel
100 g smør
2 spsk. flormelis
1 æggeblomme

Fyld:
50 g mandler eller hasselnødder
85 g sukker
2 æggehvider

Fremgangsmåde

Findel smørret i melet og bland kartoffelmel og flormelis i. Tilsæt æggeblommen og ælt dejen sammen. Sæt den koldt i ½ time.
Mal eller hak mandler/nødder. Bland dem med sukker og æggehvide og rør massen luftigt.
Rul dejen ud. Beklæd små linse-/tærteforme med ejen og sæt dem på en bageplade. Kom fyldet i.
Rul resten af dejen ud og skær den i smalle strimler. Læg dem på kors over kagerne og tryk dem godt fast i kanterne.
Bag kagerne midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. Kagerne skal køle helt af i formen, inden de vendes ud.