Schwarzwaldkager

12-16 pers.

Ingredienser

Nøddebunde:
180 g hasselnøddekerner
150 g flormelis
3 æggehvider

2-3 spsk. sherry, madeira eller rom

Fyld:
½ liter piskefløde
2 tsk. vaniliesukker
2 blade udblødt husblas

Pynt:
½ spsk. kakao
100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Rist nødderne og tag hindere af dem, ved at gnide dem i et viskestykke. Mal dem og bland dem med sukkeret.
Pisk hviderne til stift skum. kom forsigtigt nødde- og sukkerblandingen i.
Smør dejen jævnt ud på bagepapir i cirkler – 3-4 bunde ca. 25 cm. i diameter. Bages ved 160 grader i 12-15 minutter.
Bundene løsnes fra bagepapiret med en skarp kniv, så snart de kommer ud fra ovnen, så de endnu er bløde. Lad dem blive kolde på papiret.

Fyld:
Pisk flødenmed vaniliesukkeret og bland det med den udblødte husblas, opsløst i 1-2 spsk. kogende vand.
Fugt bundene med vin eller rom. Læg dem sammen med flødeskum imellem og et lag flødeskum øverst. Sigt kakaoe over kagen.
Riv chokoladen og pynt kagen med det.

Comments

comments