Rubinsteinkage

8 pers.

Ingredienser

Makronbund:
125 g mandler
75 g sukker
2 æggehvider
1 knsp. hjortetaksalt

Romfromage:
6 blade husblas
6 pasteuriserede æggeblommer
85 g sukker
1 dl mørk rom
6 pasteuriserede æggehvider
2 dl piskefløde

Fyld:
1 spsk. rom
3 spsk. hindbærmarmelade

Mini vandbakkelser:
1½ dl vand
75 g smør
100 g mel
2-3 æg

100 g chokolade
2½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

Makronbund:
Skold, smut og hak mandlerne meget fint eller allerbedst: mal dem. Bland dem med sukker og hjortetaksalt. Pisk æggehviderne meget stive og vend sukkerblandingen i. Tegn en cirkel på bagepapir og fordel makronmassend derpå. Bag den ved 175 grader i 25-30 minutter.

Fromage:
Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk æggeblommerne med sukkeret og rør rommen i. Knus husblasen fri for vand og smelt den over vandbad. Hæld den i en tynd stråle i æggemassen, mens der piskes. Pisk æggehviderne og fløden stive. Vend først de piskede æggehvider i og derefter flødeskummet. Sæt ringen fra en springform over makronbunden – bunden skal ikke være i. Stænk makronbunden med rom. Kom hindbærmarmelade på.
Hæld den halvstivnede fromage i og lad den stivne helt inden formen fjernes.

Vandbakkelser:
Kog vand og smør op. Kom melet i og pisk kraftigt til dejen slipper gryden. Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af. Tilsæt æggene, et ad gangen, under kraftig omrøring og pisk yderligere i 5-10 minutter. Sprøjt ud i små vandbakkelser og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, de første 20 minutter må ovnlågen IKKE åbnes, så falder de sammen. Skær en ridse i bunden af hver vandbakkelse når de er bagt. Pensl dem på toppen med smeltet chokolade. Sprøjt flødeskum ind i dem fra bunden af og sæt de små vandbakkelser i kanten.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik