Linzertorte

6 pers.

Ingredienser

100 g mandler
200 g mel
175 g smør
1 hårdkogt æggeblomme
1 rå æggeblomme
125 g sukker
½ spsk. kanel
saft og skal af 1 citron

Fyld:
1½ dl jordbærmarmelade

æg til pensling
tesukker

Fremgangsmåde

Skold, smut og hak mandlerne fint. Findel smørret i melet og bland mandlerne i sammen med den hårdkogte æggeblomme, sukker og kanel. Kom revet citronskal, -saft og den rå æggeblomme i og saml dejen.
Lad den hvile i ½ time.
Rul 3/4 af dejen ud på et melet bord og beklæd en smurt tærteform med dejen. Fordel jordbærmarmelade over. Rul resten af dejen ud og skær den i strimler. Læg dem over som gitterværk. Pensl med sammenpisket æg og drys med tesuker. Bages ved 175 grder i 35-40 minutter.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik