Fyrstetærte

6 pers.

Ingredienser

100 g smør
100 g sukker
3 æggeblommer
200 g mel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. koldt vand

Fyld:
150 g mandler
150 g sukker
1 tsk. vaniliesukker
1/4 tsk. kardemomme
½ tsk. bagepulver
3 æggehvider

Fremgangsmåde

Rør blødt smør og sukker cremet. Pisk æggeblommerne i et ad gangen. Bland mel og bagepulver, ælt det i dejen med let hånd sammen med vandet. Lad det hvile koldt i køleskab i mindst ½ time.

Fyld:
mal mandlerne en blender. Tilsæt sukker, vaniliesukker, kardemomme og bageplver. Pisk hvierde meget stive og vend dem forsigtigt i den tørre blanding.

Rul ca 2/3 af dejen ud til en rund plade så den dækker bunden og ca. halvdelen op ad tærteformen. Fyld mandelmarengsen i. Rul resten af dejen ud til en aflang firkant og skær dem i strimler ca. 1½ cm. brede. Læg dejstrimlerne i fletmønster over kagen og bag den ved 200 grader i 30-40 minutter. Tag den ud af formen, når den er afkølet lidt.

Comments

comments