header

Othellolagkage

8 pers.

Ingredienser

Lagkagebunde:
4 æg
175 g sukker
60 g mel
35 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

Makronbund:
100 g marcipan
150 g sukker
2-3 æggehvider

Fyld:
3 dl fløde 13%
2 æggeblommer
1 psk. sukker
2 tsk. maizena
2 blade husblas
2 dl piskefløde
2-3 tsk. vaniliesukker

2½ dl piskefløde, pisket til skum
100 g god chokolade
200 g marcipan

Fremgangsmåde

Bunde:
Pisk æg og sukker til meget tykt skum. Bland de 2 slags mel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Vend det i med få lette tag med en træske. Fordel dejen i 3 velsmurte lagkageforme. Bag dem midt i ovnen ved 225 grader i 6-8 minutter. Dejen kan også bages i en springform og flækkes i 3 bunde. Bages så ved 175 grader i 30-35 minutter på nederste ovnrille.

Makronbund:
Ælt marcipanen med sukker og æggehvide.Smør dejen ud i en cirkel på bagepapir. Cirklen skal have samme størrelse som lagkagebundene. Bag den midt i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Lad den afkøle helt.

Cremen:
Bland fløde, æggeblommer, sukker og mel i en gryde. Varm cremen op under svag varme til den tykner. Pisk i den uafbrudt, så den ikke brænder på bunden. Kom husblas i blød i 5 minutter og pisk den så i. Lad cremen blive koldt, men ikke helt stiv. Pisk fløden med vaniliesukker og vend den i cremen.

Sammenlægning af lagkage:
Først en lagkagebund, så cremen. Derpå makronbunden, et lag flødeksum, tilsidst en lagkagebund. Overtræk med smeltet chokolade og lav et bånd af udrullet marcipan, som lægges omkring lagkagen.