Fransk juleroulade

Ingredienser

4 æg
125 g sukker
100 g mel
3 spsk. kakao
3 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

Sukkerlage:
75 g sukker
1 dl vand
3 spsk. Grand Marnier eller anden appelsinlikør

Creme:
250 g chokolade
150 g smør
4 pasteuriserede æggeblommer
4 pasteuriserede æggehvider

Pynt:
pistacie- eller marcipanmasse

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker meget luftigt.
Band alle de tørre ingredienser og vend det derefter i æggemassen. Bred dejen ud på et stykke bagepapir.
Bag kagen midt i ovnen ved 220 grader i 8 minutter. Vend den ud på et stykke bagepapir drysset med sukker og læg et fugtigt viskestykke over rouladebunden, stadig med bagepapiret på.
Kog sukkerlagen i 5 minutter og lad den afkøle.
Creme:
Smelt chokoladen over vandbad. Tag den af varmen og pisk smørret i lidt ad gangen. Pisk derefter æggeblommerne i. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i tilsidst.
Træk bagepapiret af den helt kolde bund Stænk den med sukkerlagen og fordel 2/3 af chokodeladecremen ovenpå. Rul den sammen fra den lange ende.
Overtræk roulade med resten af chokoladecremen. Træk striber i cremen med en gaffel, så den ligner en træstamme. Pynt med marcipan- eller pistaciemasse, så det ligner mos på en træstamme.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik