Nødderoulade med blød nougat

Ingredienser

100 g hasselnøddekerner
3 æg
150 g sukker
2 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulve

Fyld:
200 g blød nougat

Pynt:
revet skal fra 1 appelsin
350 g marcipan
150 g chokolade

Fremgangsmåde

Mal nødderne fint. Pisk æg og sukker godt og skummende. Bland kartoffelme og bagepulver i de malede nødder. Vend det i sukker-/æggemassen. Fordel dejen på bagepapir. Bag den ved 225 grader i 8-10 minutter.
Vend rouladen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, lad det stykke bagepapir den er bage på, sidde på. Det gør, at dampen trænger ned i kagen. Lad den blive næsten kold.

Smelt imens den bløde nougat ved meget lav varme eller i microovn ved laveste effekt i 1 minut.
Fordel den over rouladebunden, skær kanterne lidt til hvis de er hårde og rul rouladen sammen fra den lange ende.
Rul maricpanen ud mellem 2 stykker bagepapri eller 2 stykker film. Skær den til så den passer og beklæd rouladen med den, efter at der er kommet revet appelsinskal på rouladen.
Pynt med smeltet chokolade og stykker af marcipan.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik