header

Nødderoulade

Ingredienser

3 æg
175 g sukker
50 g mel
35 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. koldt vand
ca 100 g hakkede hasselnøddekerner

Fyld:
ca. 2 dl rød marmelade/frugtmos eller
flødeskum af 3 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker meget luftigt. Bland de 2 melsorter og bagepulver.
Sigt det over æggemassen og tilsæt vand. Vend så dejen rundt i få lette tage med en træske. Smør dejen ud på et stykke bagepapir på ca. 30 x 40 cm., drys dejen jævnt med de hakkede hasselnøddekerner.
Bag kagebunden midt i ovnen ved 225 grader i 5-7 minutter. Vend kagen ud på et sukkerdrysset stykke bagepapir og læg et fugtigt stykke klæde over til den er helt kold. Fordel marmelade/frugtmost eller flødeskum ovenpå og rul rouladen sammen fra den lange led. Læg rouladen meget koldt eller frys den, inden den skæres i fine skiver når den er næsten optøet.