Rosenbrød

12 stk.

Ingredienser

50 g smør
1½ dl mælk
25 g gær
1 spsk. sukker
250 g mel

æg til pensling

Glasur:
100 g flormelis
ca. 2 spsk. rosenvand

Fremgangsmåde

Smelt fedtstoffet og bland det med mælken. Lad det blive fingervarmt og rør gæren ud i det, tilsæt sukker. Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen smidig.
Lad dejen hæve i 45 minutter lunt og tildækket. Rul dejen ud til en firkantet plade, ca. 12 cm. bred og læg dem på en bageplade.
Lad den efterhæve i 15 minutter. Pensl med sammenpisket æg.
Bag den midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter. Lad den køle lidt af. Rør glasuren sammen og kom den over. Skær derefter den bagte gærkage i 4-5 cm. brede stykker.

Comments

comments