header

Apfelstrudel

1 stk.

Ingredienser

250 g mel
75 g smør
2 spsk. koldt vand
15 g gær
2 spsk.. sukker
2 spsk. creme fraiche 38%
1 spsk. sukker
1 æg

Fyld:
4 æbler
50 g rosiner
50 g korender
50 g hakkede mandler
4-5 spsk. brun farin
4-5 spsk. rasp
1-2 tsk. kanel
1 tsk. revet citronskal
75 g smeltet smør

Fremgangsmåde

Findel fedtstoffet i melet, udrør gæren i lunt vand. Kom det i melblandingen og tilsæt de øvrige ingredienser i dejen.
Ælt dejen sammen. Sæt den til hævning på et lunt sted, og tildækket i ½ time.
Fyld:
Skræl og snit æblerne fint. Bland derefter de resterende ingredienser i – undtagen smørret. Hæld det smeltede smør over og rør endnu engang.
Udrul dejen så tyndt som muligt til en aflang firkantet plade.
Fordel fyldet over dejen, ikke helt ud til kanten. Bøj kanterne ind over fyldet. Rul derpå dejen som en roulae.
Læg den på en bageplade med sammenføjningen nedad. Bag den midt i ovnen ved 225 grader i ½ time.
Sigt flormelis over den varme kage. Server den varm eller kold med iskoldt flødeskum.