Julekage

1 stk.

Ingredienser

50 g gær
1½ dl mælk
75 g sukker
275 g mel
1 tsk. kardemomme
100 g smør
75 g rosiner
50 g sukat i tern
50 g pomerans i tern

Pynt:
æg
nødder- eller mandelflager
tesukker

Fremgangsmåde

Udrør gæren i lunken mælk. Rør sukker i. Findel smørret i melet og bland kardemomme og de øvrige ingredienser i melet. Ælt det sammen med gær-blandingen.
Dejen skal være meget lind og derfor kun “æltes” ved at slå den sammen med en træske.
Kom dejen i en velsmurt springform og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Pensl kagen med sammenpisket æg og drys med mandel- eller nøddeflager og tesukker.
Bages ved 200 grader i 25-30 minutter.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik