Italiensk påskebrød

1 stk.

Ingredienser

50 g gær
1½ dl mælk
4 store æg
100 g sukker
ca. 600 g mel
200 g lyse rosiner
100 g pomeransskal i tern
150 g blødt smør

Desuden:
50 g smør

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunet mælk. Tilsæt æggene et ad gangen og kom derefter sukker i blandingen. Findel de 150 g smør i 500 g af melet og bland rosiner og pomerans i.
Ælt det godt sammen og tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til en smidig dej.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i 1 time.
Ælt dejen sammen og form den til en kugle, som lægges i en velsmurt høj souffleform eller springform. Den skal være mindst 10 cm. høj og kunne rumme 2 liter.
Skær et kryds i toppen af dejkuglen.
Bind en papirskrave om formens kant, som når 8-10 cm. højere op end formens kant.
Lad dejen efterhæve i mindst 1 time endnu, eller til dejkuglen er blevet dobbelt så høj.
Læg smørklatter på toppen, brug halvdelen af de 50 g smør.
Bag brødet på nederste rille ved 190 grader i 40-45 minutter. Kom resten af smørret på toppen af kagen, når det er gået ½ time og dæk oversiden med bagepapir, så den ikke blive for mørk.
Lad brødet køle lidt af efter den er bagt og inden den tages ud af formen.

Comments

comments