Stollen julekage

2 stk.

Ingredienser

25 g gær
1½ dl mælk
ca.450 g mel
250 g blødt smør
175 g sukker
2 æg
½ tsk. salt
reven skal af 1 citon
1 tsk. stødt kardemomme
1 knsp. revet muskatnød
175 g mel + ca. 400 g mel

Fyld:
150 g rosiner
125-150 g korender
50 g hakket sukat
50 g hakket pomeansskal
50 g hakkede cocktailbær
100 g smuttede mandler
1 dl rom

Desuden:
smeltet smør
75 g flormelis

Fremgangsmåde

Fyld:
Udblød alle ingredienserne til fyldet i rom. Lad det stå natten over.

Dej:
Rør gæren ud i lunket mælk. Rør de 175 g mel i o lad dejen stå i 15 minutter. Slå blødt smør ind i dejen, lidt efter lidt. Rør sukkerog de sammenpiskede æg i. Tilsæt revet citronskal, kardemomme, muskatnød og fyldet i. Bland mel i lidt ad gangen,til dejen har en passende konsistens – den skal vre let og smidig.
Sæt dejen tildækket til hævning, et lunt sted i ½ time.
Rul dejen ud til en aflang tyk plade. Læg den ene del over så den underste del knap er dækket. Lad brødet efterhæve på bagepladen i 15 minutter. Bag brødet på nederste rille ved 200 grader i 35 minutter.
Pensl med smeltet smør, så snart brødet er taget ud af ovnen og sigt et lag flormelis over. Sigt igen et lag flormelis over når brødet er helt koldt.

Comments

comments