header

Stollen julekage

2 stk.

Ingredienser

25 g gær
1½ dl mælk
ca.450 g mel
250 g blødt smør
175 g sukker
2 æg
½ tsk. salt
reven skal af 1 citon
1 tsk. stødt kardemomme
1 knsp. revet muskatnød
175 g mel + ca. 400 g mel

Fyld:
150 g rosiner
125-150 g korender
50 g hakket sukat
50 g hakket pomeansskal
50 g hakkede cocktailbær
100 g smuttede mandler
1 dl rom

Desuden:
smeltet smør
75 g flormelis

Fremgangsmåde

Fyld:
Udblød alle ingredienserne til fyldet i rom. Lad det stå natten over.

Dej:
Rør gæren ud i lunket mælk. Rør de 175 g mel i o lad dejen stå i 15 minutter. Slå blødt smør ind i dejen, lidt efter lidt. Rør sukkerog de sammenpiskede æg i. Tilsæt revet citronskal, kardemomme, muskatnød og fyldet i. Bland mel i lidt ad gangen,til dejen har en passende konsistens – den skal vre let og smidig.
Sæt dejen tildækket til hævning, et lunt sted i ½ time.
Rul dejen ud til en aflang tyk plade. Læg den ene del over så den underste del knap er dækket. Lad brødet efterhæve på bagepladen i 15 minutter. Bag brødet på nederste rille ved 200 grader i 35 minutter.
Pensl med smeltet smør, så snart brødet er taget ud af ovnen og sigt et lag flormelis over. Sigt igen et lag flormelis over når brødet er helt koldt.