Kløbenbrød

1 stk.

Ingredienser

25 g gær
75 g smør
1 æg
50 g sukker
½ tsk. salt
ca. 400 g mel
40 g grofthakkede cocktailbær
50 g rosiner
revet skal af 1 citron
50 g finthakket sukat
50 g finthakket pomeransskal
smeltet smør til pensling

Fremgangsmåde

Smelt fedtstoffet og kom mælken i, så det bliver fingervarmt, rør gæren ud deri.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen, den skal helst være ret lind. Stil den til hævning på et lunt sted – og tildækket – i 45 minutter. Form til et brød og lad det efterhæve 10 minutter på en bageplade. Bag det nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Pensl det med smørret efter bagningen.

Jo mere lind dejen er, jo saftigere en krumme får brødet, så ælt endelig ikke for meget mel i. Dejen kan også formes boller, så skal de bages i kun 15 minutter.

Comments

comments